Vinařství Pavel Řičica

Vinařství:
Pavel Řičica
Typ cíle:
vinný sklep
Oblast:
Morava
Obec:
Vnorovy
Ulice:
Vinohradní 300
GPS:
Telefon:
602 584 906
Mail:
pavelricica@centrum.cz
WWW: www.vinoricica.cz
Popis vinařství:
Pavel Řičica Typ cíle:vinný sklep AdresaVinohradní 300, 696 61 Vnorovy Podoblast: Slovácká Okres:Hodonín Kraj:Jihomoravský
Kontakt:
Telefon (provozovna): 602 584 906 Telefon (firma): 518 323 357 Fax: 518 323 357 Email: pavelricica@centrum.cz WWW: www.vinoricica.cz Popis firmy: Po desetileté výrobě vína pro vlastní potřebu, v r. 2007 zakoupen objekt sklepa a provozní budovy v centru obce Vnorovy, který dříve sloužil k výrobě a skladování vína místmímu Zem. družstvu, následně a.s. Agro. Založení firmy na výrobu a prodej vína následuje v únoru r. 2008. Záměr výroby je zpracovávat hrozny výhradně ze slovácké podoblasti, nejvíce však předpokládáme zpracovávání hroznů z vinic a.s. Agro Vnorovy. Popis cesty: Centrum obce Vnorovy okr. Hodonín, naproti je budova místní Pošty. Objekt je známý pod názvem L-club.
Produkce:
Vyráběné nebo nabízené kategorie vín: víno bez původu (Víno), zemské víno, jakostní víno, kabinetní víno, pozdní sběr, výběr z hroznů Vyráběné nebo nabízené odrůdy bílých vín: Chardonnay, Müller Thurgau, Rulandské bílé, Rulandské šedé, Ryzlink rýnský, Ryzlink vlašský, Sauvignon, Tramín červený, Vetlínské zelené Vyráběné nebo nabízené odrůdy červených vín: André, Cabernet Moravia, Frankovka, Rulandské modré, Svatovavřinecké, Zweigeltrebe


Pavel Řičica - nabízená vína

Název vínaOdrůdaPřívlastekDruhRočníkAlkoholCukrKyselinkaBarvaCukernatostŠaržeObsah Viniční traťTeroirTeplota skladováníTeplota podáváníOdhad archivaceVhodné
FrankovkaFrankovkaMoravské zemskésuché200913červené200,7514-165 letPodává se ke zvěřině, k výrazně kořeněným tmavým masům, sýrům s ušlechtilou plísní.
FrankovkaFrankovkaMoravské zemskésuché200812,5červené200,7514-165 letPodává se ke zvěřině, k výrazně kořeněným tmavým masům, sýrům s ušlechtilou plísní.
FrankovkaFrankovkaMoravské zemskésuché200713červené20,50,7514-165 letPodává se ke zvěřině, k výrazně kořeněným tmavým masům, sýrům s ušlechtilou plísní.
ChardonnayChardonnayMoravské zemsképolosladké201212bílé240,7510-1210 letHodí se především k lehkým úpravám kuřecího masa nebo ryb.
ChardonnayChardonnayMoravské zemsképolosuché201113bílé230,7510-1210 letHodí se především k lehkým úpravám kuřecího masa nebo ryb.
Rulandské šedéRulandské šedéMoravské zemsképolosuché201012,5bílé210,7510-1210 letHodí se k rybám, drůbežímu masu a čerstvým sýrům.
Rulandské šedéRulandské šedéMoravské zemsképolosladké201212,5bílé240,7510-1210 letHodí se k rybám, drůbežímu masu a čerstvým sýrům.
Rýnský ryzlinkRýnský ryzlinkMoravské zemsképolosladké201013bílé210,7510-1210 letHodí se k Vepřové panence na grilu s medem a polotvrdým sýrům s bílou plísní.
SauvignonSauvignonMoravské zemsképolosuché200913bílé250,759-115 letPodává se k pikantním, kořeněným masům a sýrům.
Tramín červenýTramín červenýMoravské zemskésuché201213bílé240,7510-125 letTramín se hodí pro slavnostní příležitosti. Vína hlouběji vychlazená lze podávat jako sklenku aperitivu, ale jsou také vhodná při ukončení stolování.
Veltlínské zelenéVeltlínské zelenéMoravské zemskésuché200913,5bílé240,7510-125 letTato odrůda se hodí k studeným mísám, slaným předkrmům, smaženému filé, drůbežímu a jehněčímu masu.